Katere so 3 stopnje, preko katerih poteka transformacija zavesti obilja:

Prva stopnja je, da si nekaj želimo.
Samo želeti si seveda ni dovolj. To je tako, kot da bi si srčno želeli zaslužiti denar, vendar ne bi bili pripravljeni premakniti se s kavča, stopiti na pot in dejansko začeti, ter se seveda spopasti z vsemi začetniškimi in nadaljevanimi težavami služenja denarja.

Druga stopnja je, ko smo pripravljeni narediti vse, kar je potrebno.
To je druga, aktivna faza, ko se soočimo z dejanskim učenjem. To pomeni, da se soočimo z vsemi prepričanji, ki nam omejujejo pritok denarja. Pripravljeni smo poskusiti še enkrat in še enkrat in še enkrat, dokler se ne naučimo. Zavedamo se, da ko je ena faza učenja končana, bo prišla naslednja. Pripravljeni smo se soočiti s tveganji, ki jih prinese imeti denar. Pripravljeni smo globoko stopiti v čustva, ki se nam sprožijo, kadar se kak projekt ne izteče tako, kot smo načrtovali. Kajti tam se je sprožil naš nepredelani vzorec.

Ko dovolj časa vadimo drugo stopnjo (in druge stopnje ni tako hitro konec....), potem se spremenimo v bistvu.

Tretja stopnja je, da postanemo živeče obilje.

V jedru naše biti vemo, čutimo, živimo, da je obilje naša pravica in da vso obilje nosimo v sebi. Ko se zatakne, se vrnemo na drugo stopnjo, in razrešen problem na drugi stopnji na še bolj utrdi na tretji stopnji.